FAQ

Davora is oorspronkelijk opgericht vanuit een personeelsvereniging van een ministerie, echter in de loop van de jaren zijn ook vele dansliefhebbers uit de omgeving van Den Haag bij ons komen dansen. Dus iedereen kan nu lid worden bij Davora.

Ja, iedereen met ten minste een beetje ritmegevoel kan leren dansen. De een heeft misschien wat meer moeite met een bepaalde variatie dan de ander, maar in de lessen worden variaties regelmatig herhaald.

Nee. We houden meestal voor de start van iedere periode een proefles welke je gratis kunt bezoeken. Daarna kun je je voor de eerste periode van 14 lessen inschrijven. Je moet je voor de gratis proefles aanmelden,. Zodra dat kan  wordt dat duidelijk op de website vermeld. Houd deze dus in de gaten!

Je kunt je inschrijven via het inschrijfformulier.

Ja, dat is mogelijk. Wij zullen dan bekijken of we een geschikte danspartner voor je kunnen vinden. Het kan gebeuren dat we geen passende danspartner voor je kunnen vinden.

Ja, je danst alleen met je eigen partner

Je kunt prima dansen op normale schoenen met een gladde zool, dansen met schoenen met rubber of andere stroeve zolen wordt niet aanbevolen. 

Nee, dat hoeft niet. Op al de danslessen is vrijetijdskleding toegestaan. Op dansfeesten, bals en soirees is gepaste kleding gewenst.

Davora hanteert deze niveaus niet. Er vindt eventueel een danstoets plaats om het geleerde te toetsen. Davora hanteert de volgende niveaus, waarbij een niveau soms 2 of meerdere perioden bestrijkt:

  • Beginners
  • Gevorderden A
  • Gevorderden B
  • Gevorderden C
  • Vergevorderden
  • Topklasse

Davora kent geen danstoes. Het enige moment dat wij ’toetsen’ is tijdens de gratis proefles. Dit is nodig om te kunnen bepalen welk dansniveau je al hebt.

Als je een les niet kunt volgen laat je dat zo spoedig mogelijk weten in de groepsapp van jouw lesuur, zodat je groep en de dansleraar weten dat je afwezig zult zijn.
Om de les in te kunnen halen overleg je met de dansleraar bij welke les dat het beste zal uitkomen.

Ja, in bijzondere omstandigheden (gladheid op de weg, ziekte van de dansleraar)  kan het zijn dat de lessen worden afgelast. In dergelijke gevallen stuurt de secretaris of de dansleraar van Davora u op de lesdag voor 17.00 uur een bericht (per mail of Whatsapp).

Davora is in 1974 opgericht als dansvereniging door en voor medewerkers van de Rijksoverheid. Davora is nog steeds formeel een subclub van de personeelsvereniging van het ministerie van BZK, maar iedere dansliefhebber uit Den Haag en omgeving is welkom om bij Davora te komen dansen.

Je kunt het lidmaatschap opzeggen door dit te melden in een e-mail aan info@davora.nl.

Let wel op de algemene voorwaarden: zeg je lidmaatschap op tijd op!